Speaking: Esther Zuiderveld
12-1-19

 

Vertel wat meer over jezelf!

Mijn naam is Esther Zuiderveld, ik ben 24 jaar en heb mijn eigen fashion label genaamd ESTHRZ. Ik hou van lekker eten, borrelen met vriendinnen, uren op Pinterest pinnen, goeie gesprekken voeren en sporten.

Hoe is ESTHRZ ontstaan?

In 2016 had ik een eigen winkel waar dames tweedehands merkkleding en trendy kledingESTHRZ Red leopard trousers in konden leveren en dit verkocht ik voor hen. Er werden ook erg veel basic items binnengebracht, denk bijvoorbeeld aan spijkerbroeken/spijkerjasjes/leren jasjes. Ik kwam op het idee om deze te gaan customizen met verf en patches. Deze items liepen erg goed en dit vond ik ook veel leuker om te doen dan de tweedehands items enkel doorverkopen. Ik besloot om te stoppen met de winkel en echt een eigen collectie en online webshop te starten. Zo is ESTHRZ ontstaan.

Is het altijd al een passie geweest om een eigen kledinglijn te beginnen?

Een eigen label is sinds de laatste klas op de middelbare school mijn droom. Een eigen merk is dus niet iets wat ik per se al van kleins af aan wilde, maar mode is wel altijd al een grote passie geweest!

Doe je alles binnen ESTHRZ zelf?

Nee. Mijn webshop heb ik laten bouwen door een vriend, vanaf dag 1 heb ik een boekhouder gehad voor mijn administratie en een developer voor lastige technische zaken omtrent de webshop. Voor de rest deed ik alles tot een paar maanden geleden zelf. Nu ondersteunt mijn vriend mij 1 dag in de week met de financiële zaken, heb ik een stagiaire 4 dagen in de week en een fotografe voor collectie shoots.

Er komt dus erg veel kijken bij het starten van een eigen fashion label. Wat vind je het leukst en minst leuk aan het runnen van een onderneming?

Het leukste vind ik dat je je eigen tijd kan indelen en dat je bouwt aan iets waar je enorm veel passie voor hebt. Het is mooi om dat te zien groeien. Het minst leuke zijn de financiële zaken en dat je altijd aan moet staan (vooral op Instagram).

Social media is tegenwoordig hét platvorm om snel een grote doelgroep te bereiken. Enerzijds een positieve ontwikkeling voor ondernemers, anderzijds moet je als gezicht van een merk inderdaad altijd aan staan. Wat vind jij daar lastig aan?

Dat heeft voornamelijk te maken met het algoritme. Wil je gezien blijven worden, dan moet je constant posten en veel interactie creëren via andere accounts. Als ik bijvoorbeeld 2 dagen niet actief ben op Instagram, heb ik al bijna de helft minder  likes/reacties/weergave. Dit heeft dus ook invloed op je verkoop via Instagram, het wordt door veel minder mensen gezien. 

ESTHRZ Red Leopard blazerSUITED. focust zich momenteel op het pak voor de vrouw. Wat is jouw mening over het vrouwenpak? Heb je deze zelf ook in de kast liggen?

Ik hou van het vrouwenpak! Het is dan ook echt altijd een favoriet in mijn wardrobe, momenteel heb ik er 4! En alle 4 met een print ;-)

Yes, goed om te horen! Tegenwoordig schieten er veel fashion labels uit de grond. Wat is jouw mening tegenover het huidige aanbod dameskleding? Is er iets wat jij vaker terug zou willen zien komen?

Zelf vind ik het jammer dat de grote ketens en dan vooral de goedkope, marktleider zijn. Er zijn zoveel leuke kleine brands die geen vertrouwen krijgen van de massa, mensen vinden het dan vaak al te duur. Toffe pakken zoals jullie hebben is iets waar ik mega fan van ben en dan vooral met een gekke print, dat zou ik nog wel meer willen zien!

Als er 1 kledingstuk is dat jij de rest van jouw leven zou moetendragen, welke zou dit dan zijn?

Een goede jeans, mid/lichte wassing. Past overal bij, zelfs met een sexy top erop zie je er ook classy uit! Een jeans is stoer, dit is iets wat ik altijd in mijn outfits laat terugkomen!

Wat is jouw lievelings trend van het moment?

Ik vind de bikershort trend dus super leuk, momenteel is het weer er niet echt naar maar in de zomer ga ik dit zeker weer veel dragen! Ook oversized blazers vind ik een heerlijke trend!

Waar zie je ESTHRZ over tien jaar?

Ik ben nooit zo van het heel ver vooruit plannen, (plannen überhaupt gaat mij doorgaans lastig af, lol). Natuurlijk heb ik wel een ideaalbeeld: over 10 jaar zou ik wereldwijde verkooppunten, een volledige lijn (dus ook met accessoires en schoenen) en fysieke winkels willen en daarbij nog een tof concept om meiden te helpen met ondernemen.

Wat gaaf! Als je later meiden wil helpen met ondernemen, heb je dan nu alvast een tip voor jonge meiden die ook hun droom willen waarmaken?

Blijf sowieso altijd in je dromen geloven, je kunt veel meer dan jezelf denkt! Volg je eigen koers en laat je niet beïnvloeden door wat een ander van jou vindt.

 

 

© 2018 - 2021 SUITED. | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel